Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu

Moet je bij Carte Colori Kalkverf een Primer gebruiken?

Foto

De vraag die ik met regelmaat gesteld krijg is of je bij kalkverf een primer moet gebruiken en zo ja welke dan?
Carte Colori Kalkverf is een minerale verf die aangebracht moet worden op een “zuigende” ondergrond. Dit in tegenstelling tot andere verfsoorten.
Dan wil je juist het “zuigen” tegen gaan omdat je anders zoveel kostbare verf verliest.
Bij kalkverf is het dus precies andersom.

Je zou dan denken dat wanneer je een wand pas gestukt hebt dat deze kant en klaar is om de kalkverf aan te gaan brengen maar wat dan ook nog belangrijk is om te weten:
Wat zit er achter de stuclaag?
Ik heb klant  gehad die een schouw heeft weg laten breken en daarna de wand glad heeft laten stuccen.  
Zonder een primer is de kalkverf aangebracht en ja hoor, de contouren van de schouw, het rookkanaal alles kwam er door heen zetten. Dit is niet mooi en zeker niet de bedoeling.
Om de roet en nicotine aanslag die niet geheel door de aannemer was verwijderd te isoleren had er eerst een isolatie primer overheen gemoeten.
Ik geef nu als voorbeeld een schouw die is weggehaald maar ook keukenkastjes die van de wand zijn gehaald en waar over die plek een stuclaag is aangebracht kan een lelijk eindresultaat geven.
De contouren van de kastjes kunnen er doorheen komen zetten. Voor een goed en mooi eindresultaat is dus een goede voorbereiding erg belangrijk. We zetten dan eerst een isolatieprimer op.
Na de isolatie primer de kalkverfprimer (Corifondo) . Deze Corifondo is speciaal voor de Carte Colori kalkverf en is geschikt om de  wand juist weer “zuigend” te maken.
Het lijkt allemaal heel erg ingewikkeld maar dat is het niet hoor .
Ook wanneer je gipswanden hebt geplaatst en daarna is er een stuclaag overheen gezet dan zouden de naden met de muurvuller er doorheen kunnen komen zetten. Ook hier geldt weer; eerst de boel fixeren/isoleren daarna de Corifondo (kalkverf primer) aanbrengen en dan twee misschien wel drie lagen kalkverf.
Is er sprake van een wand waar al een verflaag op zit?
Loop dan even eventuele reparatieplekjes na. Zijn er kleine gaatjes dichtgemaakt zet dan deze plekjes op met wat kalkverfprimer.
Laat dit goed drogen en geef daarna de hele wand een laag Corifondo kalkverf primer.
Nu is de wand klaar om de Carte Colori Kalkverf aan te brengen.
 
 
 
 
 
 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.

Krijtverfonline.nl | Mient 31 | 1811 NB Alkmaar | 072-5641672 | K.v.K Alkmaar:61808180 | BTW:854497110B01 | NL43 ABNA 0445.5411.56 | D.A Projects BV

.